Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’le görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, “Barış Pınarı Harekatı NATO’nun sınırındaki terör tehdidine yönelik” dedi. Stoltenberg, “Bizim ortak düşmanımız DAEŞ” açıklamasını yaptı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşüyor. Çavuşoğlu, Stoltenberg’i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’ne gelişinde karşıladı. Daha sonra Çavuşoğlu ve Stoltenberg baş başa görüşmeye geçti.
Görüşmenin ardından Çavuşoğlu ve Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “(Barış Pınarı Harekatı) Türkiye olarak bugüne kadar terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin hepsiyle mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Terörizme karşı ayrım gözetmeden mücadele ediyoruz. Müttefiklerin bizimle dayanışma göstermesini bekliyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin hepsiyle mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Çavuşoğlu, “Operasyona karşı sosyal medyada kara propaganda yapılmaya başlandı ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine, “Bu kara propagandayı daha önce gördük. Biz bunu Fırat Kalkanı harekatında da görmüştük. Bu kara propaganda bizi amacımızdan vazgeçirmez. Gerçekleri dünya kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Türkiye NATO ittifakının güçlü bir ülkesi. NATO ittifakından hiçbir ülke Türkiye kadar Ortadoğu’dan saldırıya uğramadı, Türkiye kadar mültecilere ev sahipliği yapmadı. Türkiye zor bir bölgenin tam sınırında yer alıyor. Bizim ortak bir düşmanımız var: DAEŞ. Yakalanan DAEŞ’lilerin tekrar kaçması önlenmeli. Türkiye büyük bir güce ve sorumluluğa sahip. NATO Türkiye’nin ne kadar önemli bir müttefik olduğunun farkındadır” dedi.
Stoltenberg, NATO’nun YPG’ye karşı pozisyonunun sorulması üzerine, “NATO’nun açık bir terör örgütü listesi yok. Biz DAEŞ’e karşı mücadele koalisyona müdahil olduk. Asıl mücadelenin yerel güçleri eğitmek olduğunu biliyoruz. Kuzey Suriye’de YPG’ye gelirsek müttefiklerimiz arasında bir fikir birliğinin oluşmadığı bilinen bir gerçek. Ancak Kuzey Suriye’de NATO yer almıyor” yanıtını verdi.